Skip to main content

Výber podobných plôch

Autor: CAM

Ak si chceme uľahčiť výber geometrie, môžeme na to použiť aj funkciu „select similar faces“, ktorá vyhľadáva identické vybrané útvary na opracovanej súčiastke alebo aj v zostave.
Jej použitie je vhodné na rýchly výber dier, ale aj na opakujúce sa drážky či komplexné tvarové plochy.

Funkcia StrCopy

Autor: Výroba a logistika

V tipe si predstavíme funkciu StrCopy. Je to funkcia, ktorá dokáže zo String-u kopírovať znaky v nami zadanom rozsahu, a tú hodnotu vráti späť. Túto funkciu sa oplatí používať, keď napríklad chceme z názvu objektu (názov stroja, názov/číslo dielu, zásobník, číslo stroja, typ stroja, názov pracoviska …) kopírovať len časť jeho string-u. Napríklad máme názov dielu “PartA“, a chceme kopírovať len posledné písmeno A.  Zápis metódy by vyzeral takto: strCopy(„PartA“,5,1). Kde „PartA“ je názov dielu, 5 – čítaj od piateho znaku a 1 – čítaj jeden znak. Funkcia vráti späť string “A”.

Ďalšie príklady:

print strCopy(„abcdef“,2,3)   // vráti „bcd“
print strCopy(„abcdef“,4,10)  // vráti  „def“
print strCopy(„abcdef“,-1,4)  // vráti  „ab“

Teraz si ukážeme funkciu StrCopy na príklade. V jednoduchom simulačnom modeli máme 3x Source (Source1, Source2 a Source3), Station, Drain, tabuľku “Procesne_casy” a metódu “Nastav_proctime”.  Source1 generuje PartA (červený), Source2 generuje PartB (modrý) a Source3 generuje PartC (zelený).


Obrázok 1: Príklad

Našim cieľom v príklade je podľa názvu dielu (PartA,PartB a PartC) určiť jeho procesný čas v Station. Tabuľka Procesne_casy obsahuje dáta o Part typ a jeho procesných časoch. V tabuľke sa nachádzajú názvy dielov. Ale, keď si všimneme, tak každý Part typ začína znakom A,B,C alebo D. Práve tieto znaky budú kľúčové pre spárovanie názvu dielu (PartA,PartB a PartC) a Part typ (A0001,B0001 a C0001).

Keď do Station príde diel s názvom “PartA”, a nájde v tabuľke Part typ “A0001”, tak mu pridelí procesný čas 8 sekúnd. Pretože jedine, čo majú tieto dve string-y  “PartA” a “A0001” spoločné, je znak “A”. Keď je tento znak rovnaký, tak pridelí tomuto dielu konkrétny procesný čas. Toto pre nás vykoná metóda “Nastav_proctime”.


Obrázok 2: Tabuľka „Procesne casy“


Obrázok 3: Metóda „Nastav_proctime“

Video k príkladu si môžete pozrieť tu:

Simulačný model .spp príkladu si môžete stiahnuť tu.

Aplikačný inžinier

Autor: Kariéra

Chceš byť aplikačným inžinierom so zameraním na digitalizáciu priemyselných podnikov?

Tvojou náplňou bude aplikácia riešení od spoločnosti Siemens do konkrétnych podmienok priemyselných podnikov v oblasti PLM (Product Lifecycle Management).
Nie je prekážkou, ak zatiaľ v tejto oblasti nemáš dostatok skúseností. My Ťa vyškolíme, odovzdáme Ti naše znalosti a skúsenosti potrebné pre špecialistu.
Hľadáme kolegu, ktorého bude jeho práca napĺňať, ktorý bude mať záujem sa rozvíjať a rásť spoločne s našou spoločnosťou.
Sme menší kolektív, čo nám zabezpečuje rodinnú atmosféru. Nájdeš u nás prejavy ľudskosti, priateľstva a rešpektu.

Čo Ťa bude u nás čakať a na čom budeš pracovať:

  • Analýza potrieb zákazníkov
  • Implementácia riešení
  • Podpora existujúcim zákazníkom
  • Spolupráca s obchodným tímom
  • Realizácia školení pre zákazníka na dodané riešenia
  • Dokonalé poznanie softvérových riešení, ktoré budeš zabezpečovať
  • Aktívna komunikácia so zákazníkom

Druh pracovného pomeru:

  • plný úväzok na dobu neurčitú
  • termín nástupu: ihneď
  • možné miesta práce: Poprad, Bratislava, Ružomberok

Ako si Ťa predstavujeme – Aké osobnostné predpoklady, zručnosti očakávame:

  • Chuť učiť sa a rozvíjať sa spolu s nami
  • Technické, logické a analytické myslenie
  • Kreatívne myslenie a orientácia na potreby
  • Zodpovednosť
  • Tímový hráč

Čo od Teba požadujeme:

  • Vzdelanie: stredoškolské, vysokoškolské – technické zameranie
  • Prax: v podobnej oblasti ako je popísaná pozícia alebo práca v prostredí priemyslu – sú vítané
  • Jazyky: anglický – stredne pokročilý
  • Microsoft Office – pokročilý

Mzda:

  • Od 1800 €  Finálna výška nástupnej mzdy závisí od Tvojich pracovných skúseností a nadobudnutej praxe v odbore

Čo Ti ponúkame my?

Staň sa súčasťou našej spoločnosti, ktorá sa vydala na cestu slobodnej firmy. Občas kľukatej, ale takej, ktorá u zamestnancov podporuje slobodu v práci. Rozvíjame tímovosť a kreativitu.

A tiež:

  • Vzájomnú spoluprácu a záujem o človeka, pretože je u nás na prvom mieste. Vieme, že za úspechom firmy stoja naši ľudia.
  • Podporu v odbornom rozvoji a vzdelávaní pri zvyšovaní kvalifikácie a osobnom raste, (školenia v SR i zahraničí, interné workshopy, kurzy, účasť na konferenciách…).
  • Rodinnú atmosféru, ľudský prístup, menší kolektív.
  • Benefity – odmena pri životnom jubileu, odmena v závislosti od odpracovaných rokov, príspevok na svadbu, darček k Mikulášovi pre deti, príspevok na deň detí…
  • Príležitosť stať sa špičkovým odborníkom po akých je vysoký dopyt na celom svete

Informácie o výberovom konaní:

Zašli nám životopis, motivačný list alebo krátke video. Čo nasleduje ďalej?

  1. Žiadosť: potom, čo ju obdržíme, spracujeme ju, a posunieme ďalej na osobu zodpovednú za daný výberový proces. Akonáhle budeme mať pre Teba novinku, ozveme sa.
  2. Pozvanie: ak nás Tvoja žiadosť presvedčila, spĺňaš požadované kritériá, ozve sa Ti naša personalistka, a dohodnete si ďalšie kroky alebo stretnutie.
  3. Výberový rozhovor: či už pôjde o individuálny alebo skupinový rozhovor, teraz máme príležitosť navzájom sa spoznať. Tešíme sa na Teba, na Tvoje otázky, a poskytneme Ti prehľad o každodennej práci a Tvojich budúcich pracovných úlohách.
  4. Rozhodnutie: pri výberovom rozhovore si vyjasníme naše očakávania. Zistíme, či sa navzájom k sebe hodíme. O výslednom rozhodnutí Ťa budeme v čo najkratšom čase informovať.

Osobné údaje a dokumenty, ktoré nám poskytneš v súvislosti s výberovým procesom, zhromažďujeme a spracovávame výlučne pre účely výberového procesu a pri prijímaní zamestnancov.

SOVA Digital prináša na trh inovatívne riešenia, ktoré pomáhajú slovenským výrobným podnikom udržať si konkurencieschopnosť, zvyšovať produktivitu a rozvíjať sa v tempe zvyšujúcich sa nárokov trhu a globálnych technologických trendov.
SOVA Digital zhromaždila talentovaných a tvrdo pracujúcich ľudí, ktorí sú jedineční vo svojej schopnosti rýchlo dodať riešenia, zodpovedajúce potrebám a možnostiam zákazníka.

Spoločnosť sa vydala cestou slobodnej firmy, ktorá u zamestnancov podporuje slobodu v práci. Rozvíjame tímovosť a kreativitu.

Cieľom spoločnosti je konať v záujme ľudí a inšpirovať zákazníkov. Spájať ľudí s rôznymi osobnostnými črtami, schopnosťami, znalosťami. Každý má možnosť osobnostne aj odborne rásť.

Prosím vaše CV zasielajte na adresu: jana.gregorova@sova.sk.

Materiály, ktoré nám poskytnete, starostlivo posúdime a spracujeme. Ďakujeme všetkým uchádzačom, ktorí prejavia záujem o danú pozíciu.

Supermarket

Autor: Výroba a logistika
Od verzie 16.1 Plant Simulation ponúka zmeniť objekt Store na Supermarket. Supermarket umožňuje dočasne skladovať materiál, a keď materiál klesne pod stanovenú hladinu, tak pošle požiadavku dodávateľovi materiálu. Dodávateľ môže byť Source alebo taktiež iný Supermarket. Viac